H-5600, Békéscsaba, Csorvási út. 29. Tel.: +36-66/540-270 E-mail: dolcetta(kukac)dolcetta.hu

GINOP-2.1.8-17-2018-02089

ginop 2 1 8 17 2018 02089 c fekvo nyomdai jav page 001  

TECHNOLÓGIAI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA A DOLCETTA KFT-NÉL, AZ INNOVÁCIÓS KÉPESSÉG TOVÁBBFEJLESZTÉSE ÉRDEKÉBEN


A Dolcetta Kft., a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) támogatási rendszerének GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén pályázati felhívás, „Technológiai fejlesztés megvalósítása a Dolcetta Kft-nél, az innovációs képesség továbbfejlesztése” című GINOP-2.1.8-17-2018-02089 azonosító számú projektje keretében 30,- mFt vissza nem térítendő támogatást nyert el.


A Széchenyi 2020 program keretében beszerezni kívánt CP-LINE-31 típusú sütő és kenővonal élelmiszeripari berendezés, a jelenleg használt részben gépi, részben kézi technológiát váltja le.

A fejlesztés célja, olyan komplex sütő és kenővonal üzembe állítása, mellyel a jelenlegi tevékenységhez mérten jelentős mértékű fejlődés mutatható ki. A berendezés alkalmassá teszi a Dolcetta Kft-t, a szaloncukor gyártás mellett, egyéb termékek nagyobb mennyiségű gyártására, illetve a megrendelői követelményeknek történő megfelelésre. Az előállított termékek lényegesen magasabb minőséget és színvonalat fognak képviselni. A technológia alkalmassá teszi a céget további termékek piacra juttatására, illetve új partnerekkel történő együttműködésre.


Az új berendezéssel nagymértékben javulnak a munkakörülmények, jelentős mértékben csökken az elkészítési folyamat határideje. A gépesített folyamattal optimalizálható a termékek nagysága, a töltelékek mennyisége, az ízvilág. A beszerezni kívánt technológiával gyártható termékek: 3-6 rétegű krémmel töltött ostyalap (egységes minőségű és mennyiségű termékek). A krémek felviteléhez nincs szükség kézimunkára, ezáltal sokkal gyorsabb és esztétikusabb termék előállítására lesz lehetőség. Az elkészült termékek darabolását az berendezés a technológiai folyamatba építve, automatizáltan (előre programozhatóan) végzi, ezáltal a termékek nagysága, súlya a megrendelők igényéhez mérten változtatható.


A projektről bővebb információt a www.dolcetta.hu oldalon olvashatnak.


További információ kérhető:
Nyemcsok Zoltán ügyvezető
Elérhetőség: telefonszám: +3630-945-1407, e-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Projekt neve:
Technológiai fejlesztés megvalósítása a Dolcetta Kft-nél, az innovációs képesség továbbfejlesztése érdekében


Projekt leírása:
A Széchenyi 2020 program keretében beszerzett 30.000.000 Ft értékű CP-LINE-31 típusú sütő és kenővonal élelmiszeripari berendezés, a használt részben gépi, részben kézi technológiát váltotta le. A fejlesztés célja, olyan komplex sütő és kenővonal üzembe állítása volt, mellyel a meglevő tevékenységhez mérten jelentős mértékű fejlődés mutatható ki. A berendezés alkalmassá tette a Dolcetta Kft-t, a szaloncukor gyártás mellett, egyéb termékek nagyobb mennyiségű gyártására, illetve a megrendelői követelményeknek történő megfelelésre. Az előállított termékek lényegesen magasabb minőséget és színvonalat képviselnek. A technológia alkalmassá teszi a céget további termékek piacra juttatására, illetve új partnerekkel történő együttműködésre.


 A pályázat adatai:

  • a kedvezményezett neve: "DOLCETTA" Kft.
  • a projekt címe: Technológiai fejlesztés megvalósítása a Dolcetta Kft-nél, az innovációs képesség továbbfejlesztése érdekében
  • a szerződött támogatás összege: 30.000.000 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 50%
  • a projekt befejezési dátuma: 2019. szeptember 26.
  • a projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02089